30 Eylül 2014 Salı

Cinsel Sorunların Tedavisi

Günümüzde hem kadın hem de erkek için etkili olan cinsel sorunlar mutlaka bir tabu olmaktan çıkarılıp tedavi edilmelidir. Yapılan pek çok araştırmada cinsel sorunların tedavi edilmediği durumlarda evliliklerde boşanma ve aldatma gibi konuların arttığı görülmüştür.


Cinsel Sorunlar Tedavisi – Çözüm Yolları


Cinsel sorunlar üzerine yapılan çalışmalarda sorunun %1’lik diliminin bedensel faktörlere bağlı olduğu ve geri kalan büyük kısmın psikolojik etmenlerden ötürü oluştuğu görülmüştür. Cinsel sorunların tedavisi mümkün olmasına rağmen hem toplumsal baskı hem de bakış açısı nedeniyle problemler görmezden gelinmektedir.


Cinsel problemlerin hedeflediği bir kitle olmadığı gibi kadın ve erkeklerde yaygın olarak görülmektedir. Her ne kadar cinsel sorunlarda birey faktörü göz önünde olsa da yaşanan travmalar ve aile baskısı gibi konular cinsel sorunların oluşmasını tetiklemektedir. Kadın ve erkeklerde görülen cinsel sorunlarda kadınların genellikle bu sorunu dile getirmekten çekindiği ve tümüyle kabullenerek sorun yokmuş gibi cinselliğini yaşamaya devam ettiği görülmektedir.


Burada göz önünde bulundurulması gereken durum, kadını yönlendiren kişinin erkek olduğudur. Kadınlarda görülen cinsel sorunların büyük bir kısmında sorunun temeli kadın değil erkektir. Kadın, farklı faktörler etkisinde isteksizlik ve soğukluk gibi problemler yaşasa da partnerin etkisi daha fazladır. Örneğin, kadınlarda sıklıkla görülen orgazm sorununun temelinde erkeğin erken boşalması yer almaktadır.


Evli olan çiftler incelendiğinde ev içerisinde bir başka sorun yok ise cinsel sorunların tedavisi daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu tedavinin bir süreç olduğu unutulmadan her iki tarafında birbirine saygı ile yaklaşması, tedavi sürecinde destek olması gerekir. Ayrıca tedavinin başarıya ulaşabilmesi için mutlaka psikolojik etmenlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir.


Kadınlarda Sık Görülen Cinsel Sorunlar


Kadınlarda yaygın olarak görülen cinsel sorunlar vajinismus, cinsel isteksizlik, orgazm olamama ve cinsel soğukluktur. Bu gibi cinsel sorunların tedavisinde çiftin bir arada sürece katılması ve sorunun ana kaynağının bulunması gerekir. Ayrıca erkek, cinsel ilişkide baskın taraf olmak yerine yönlendirilmeyi seçerse sorun büyük oranda çözülecektir.


Erkeklerde Sık Görülen Cinsel Sorunlar


Erkeklerde yaygın olarak görülen cinsel sorunlar ise erken boşalma, sertleşme sorunları, isteksizlik ve orgazm olamamaktır. Bu gibi durumların tedavisinde beden sağlığı kadar ruh sağlığına da dikkat etmek, rahatsızlıkların tedavisine yönelmek yaşanan sorunların azalmasına yardımcı olacaktır.



Cinsel Sorunların Tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.